Pileći Wrap sa Humusom i povrćem(15min)
Sastojci:
1. 300g belog mesa
2. 4 supene kasike humusa
3. 2 velike tortilje (60g komad)
4. 1 šaka listova spanaća ili rukole
5. 1 paradajz, iseckan na tanke kolutove
Uputstvo:
1. Zagrejte malo ulja u tiganju na srednjoj vatri.
2. Začinite belo meso solju i biberom po ukusu, a zatim ih stavite u zagrejan tiganj.
3. Pržite meso sa svake strane oko 5-7 minuta, ili dok ne budu potpuno kuvani i unutrašnjost više nije roze boje.
4. Dok se piletina peče, zagrejte tortilje u drugom suvom tiganju ili ih kratko stavite u mikrotalasnu pećnicu.
5. Nakon što se piletina skuva, izvadite je iz tiganja i naseckajte na tanke trake.
6. Na svaku tortilju ravnomerno nanesite 2 kašike humusa.
7. Preko humusa stavite listove spanaća ili rukole, zatim iseckan paradajz i pileće trake.
8. Pažljivo zamotajte tortilje, počevši s donjim delom i preklapajući strane prema unutra kako biste oblikovali wrap.
9. Presecite svaki wrap na pola i poslužite toplo.
Nutritivna vrednost na 100g:
Kcal 134
Proteini 15g
Ugljeni hidrati 10.6g
Masti 3.5g