Pohovani kačkavalj (15min)
Sastojci:
1. 200g kačkavalja(ili dr. žuti sir)
2. 1 jaje
3. 60g prezle
4. 2 kašike maslinovog ulja
Uputstvo:
1. Uključite rernu da se greje na 200°C.
2. Isecite sir na male komade ili šnite.
3. Umutite jaje u plitkoj činiji.
4. U drugoj plitkoj činiji stavite hlebne mrvice.
5. Uvaljajte svaki komad sira u umućeno jaje, zatim uvaljajte u hlebne mrvice tako da se ravnomerno prekrije.
6. Na pleh obložen papirom za pečenje stavite pripremljeni sir.
7. Pokapajte svaki komad sa malo maslinovog ulja.
8. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni 10-12 minuta, ili dok sir ne postane zlatno smeđ i hrskav.
Ovo je brz i ukusan recept sa visokim sadržajem proteina. Pohovani možete poslužiti sa medom ili tartar sosom kao predjelo ili grickalicu.
Nutritivna vrednost na 100g:
Kcal 417
Proteini 21.2g
Ugljeni hidrati 16g
Masti 30g