Tagged: 

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • Author
    Posts
  • #5569
    Fitnesses Marko
    Keymaster

    Poštovani članovi,
    Ovde možete podeliti svoje recepte.
    Podsećamo vas da za kuvana jela navedete tačnu količinu vode jer ona utiče na podatke o nutritivnoj vrednosti.

    #5573
    Fitnesses Marko
    Keymaster

    Piletina u medu i belom luku (25 min)
    Piletina u medu i belom luku
    Sastojci:
    1. 454 grama piletine
    2. 6 čenova belog luka(usitnjeno)
    3. 80g meda
    4. 1 supena kašika sirćeta po izboru
    5. 1 supena kašika soja sosa

    Uputstvo:
    1. Potapkajte i osušite piletinu, začinite je sa svih strana solju i biberom i pecite u tiganju sa malo ulja. Kada se skuva, vreme je da se doda beli luk.
    2. Dodajte beli luk u tiganj (dodajte malo ulja ako je tiganj suv) i kuvajte dok ne omekša( ali ne da bude smeđ) i neverovatno zamiriše na beli luk.
    3. Umešajte med, soja sos i sirće i ostavite da ispari i zgusne, oblažući celu piletinu.
    4. Izvadite piletinu iz tiganja zajedno sa svim sosom i uživajte!

    Nutritivna vrednost na 100g:
    Kcal 178
    Proteini 22.4g
    Ugljeni hidrati 16.6g
    Masti 2.3g

    #5576
    Fitnesses Marko
    Keymaster

    Pizza sa piletinom i pečurkama (15min)
    Pizza sa piletinom i pečurkama
    Sastojci:
    1. 1 podloga za picu (200g)
    2. 120ml šolje ranč preliva
    3. 2 kašičice mlevenog belog luka
    4. 170g kuvane i isečene na kockice pileće grudi bez kože
    5. 120g pečuraka
    6. 220g izrendanog sira Mocarela

    Uputstvo:
    1. Zagrejte rernu na 400 stepeni.
    2. Stavite podlogu za picu na pleh. Pospite pola šolje ranča preko vrha kore. Pospite mleveni beli luk po vrhu ranča.
    3. Pospite piletinu i šampinjone preko ranča, a zatim pospite iseckanim mocarela sirom.
    4. Pecite 10-12 minuta, dok se sir ne otopi, a ivice počnu da rumene.

    Nutritivna vrednost na 100g:
    Kcal 226
    Proteini 14.8g
    Ugljeni hidrati 13.1g
    Masti 13.9g

    #5578
    Fitnesses Marko
    Keymaster

    Piletina u senfu i medu(25 min)
    Piletina u senfu i medu
    Sastojci:
    1. 60 grama senfa
    2. 1/2 kafene kašike beli luk u prahu
    3. 60g meda
    4. 2 kafene kašike maslinovog ulja
    5. 600g belog mesa

    Uputstvo:
    1.Zagrejte rernu na 220 stepeni
    2.Veliki pleh obložite papirom za pečenje.
    3.Pomešajte senf, med, beli luk u prahu i maslinovo ulje u srednjoj posudi za mešanje I mešajte dok se ne sjedini.
    4. Stavljajte belo meso jedno po jedno u mešavinu meda i senfa i ređajte ih na pleh.
    5. Pecite na srednjoj rešetki rerne oko 15 minuta.
    6. Proverite da li je piletina gotova. Izvadite iz rerne ili dodajte vreme po potrebi.

    Nutritivna vrednost na 100g:
    Kcal 217
    Proteini 24.9g
    Ugljeni hidrati 10.6g
    Masti 8g

    #5580
    Fitnesses Marko
    Keymaster

    Pileći Wrap sa Humusom i povrćem(15min)
    Pileci wrap sa humusom i povrcem
    Sastojci:
    1. 300g belog mesa
    2. 4 supene kasike humusa
    3. 2 velike tortilje (60g komad)
    4. 1 šaka listova spanaća ili rukole
    5. 1 paradajz, iseckan na tanke kolutove

    Uputstvo:
    1. Zagrejte malo ulja u tiganju na srednjoj vatri.
    2. Začinite belo meso solju i biberom po ukusu, a zatim ih stavite u zagrejan tiganj.
    3. Pržite meso sa svake strane oko 5-7 minuta, ili dok ne budu potpuno kuvani i unutrašnjost više nije roze boje.
    4. Dok se piletina peče, zagrejte tortilje u drugom suvom tiganju ili ih kratko stavite u mikrotalasnu pećnicu.
    5. Nakon što se piletina skuva, izvadite je iz tiganja i naseckajte na tanke trake.
    6. Na svaku tortilju ravnomerno nanesite 2 kašike humusa.
    7. Preko humusa stavite listove spanaća ili rukole, zatim iseckan paradajz i pileće trake.
    8. Pažljivo zamotajte tortilje, počevši s donjim delom i preklapajući strane prema unutra kako biste oblikovali wrap.
    9. Presecite svaki wrap na pola i poslužite toplo.

    Nutritivna vrednost na 100g:
    Kcal 134
    Proteini 15g
    Ugljeni hidrati 10.6g
    Masti 3.5g

    #5582
    Fitnesses Marko
    Keymaster

    Piletina sa Pesto Paradajzom(30 min)
    Piletina sa pesto paradajzom
    Sastojci:
    1. 300g pilećeg filea
    2. 3 supene kašike pesto sosa
    3. 1 paradajz, iseckan na kolutove
    4. 60g rendanog mocarela sira
    5. So i biber po ukusu

    Uputstvo:
    1. Ugrejte rernu na 200°C.
    2. Piletinu posolite i pobiberite po ukusu.
    3. U tiganju zagrejte malo ulja na srednjoj vatri. Pržite pileće filete sa obe strane dok ne dobiju zlatno smeđu boju, oko 3-4 minuta sa svake strane.
    4. Prebacite pileće filete u vatrostalnu posudu ili na pleh obložen papirom za pečenje.
    5. Premažite svaki filet pesto umakom i stavite kolutove paradajza preko njih.
    6. Pospite rendanim mocarela sirom preko pilećih fileta.
    7. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni 15-20 minuta ili dok piletina ne bude potpuno pečena i sir se rastopi i dobije zlatno smeđu boju.
    8. Poslužite toplo, po mogućstvu sa nekim prilogom po izboru, kao što je kuvani brokoli, integralni pirinač ili testenina.

    Nutritivna vrednost na 100g:
    Kcal 135
    Proteini 15.2g
    Ugljeni hidrati 1.9g
    Masti 7.2g

    #5584
    Fitnesses Marko
    Keymaster

    Svinjske šnicle sa senfom i medom(25min)
    Svinjske snicle sa senfom i medom
    Sastojci:
    1. 500g nemasne svinjske šnicle
    2. 2 supene kasike senfa
    3. 2 supene kašike meda
    4. So i biber po ukusu
    5. 1 supena kašika maslinovog ulja (opciono)

    Uputstvo:

    1. Uključite rernu da se greje na 190°C.
    2. U maloj činiji, sjedinite senf i med. Dodajte malo soli i bibera po ukusu. Ako želite dodatnu aromu, možete dodati kašiku maslinovog ulja u smesu.
    3. Posolite i pobiberite šnicle obe strane.
    4. Stavite šnicle na pleh obložen papirom za pečenje.
    5. Premažite svaku šniclu mešavinom senfa i meda.
    6. Pecite ih u prethodno ugrejanoj rerni 20-25 minuta ili dok ne postanu lepo zlatno smeđe i kuvane do željene unutrašnje temperature (preporučena temperatura za svinjetinu je 63°C).
    7. Izvadite iz rerne i pustite da odstoje nekoliko minuta pre nego što poslužite.
    8. Poslužite sa prilogom po izboru, kao što su kuvani krompir ili povrće na pari. Uživajte u obroku!

    Nutritivna vrednost na 100g:
    Kcal 184
    Proteini 25.5g
    Ugljeni hidrati 6.3g
    Masti 5.6g

    #5586
    Fitnesses Marko
    Keymaster

    Pohovani Losos Filet sa Limunom(20min)
    Pohovani losos filet sa limunom
    Sastojci:
    1. 2 fileta lososa (oko 150g svaki)
    2. 120g prezle
    3. 1 limun (sok i narendana kora)
    4. 2 kašike maslinovog ulja
    5. So i biber po ukusu

    Uputstvo:
    1. Uključite rernu da se greje na 200°C.
    2. U maloj činiji, pomešajte prezle sa narendanom korom i sokom od limuna. Dodajte malo soli i bibera po ukusu.
    3. Premažite svaki filet lososa sa malo maslinovog ulja kako bi se prezle bolje zalepile.
    4. Uvaljajte filete lososa u smesu prezla tako da budu ravnomerno prekriveni.
    5. Stavite filete na pleh obložen papirom za pečenje.
    6. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni 12-15 minuta, ili dok riba ne postane lepo zlatno smeđa i kuvana do željene unutrašnje temperature (preporučena temperatura za losos je 63°C).
    7. Izvadite iz rerne i poslužite toplo. Po želji, pospite dodatnim sokom od limuna.
    8. Poslužite sa prilogom po izboru, kao što su kuvani krompir, integralni pirinač ili povrće na pari.

    Nutritivna vrednost na 100g:

    Kcal 264
    Proteini 19.4g
    Ugljeni hidrati 19g
    Masti 12.1g

    #5588
    Fitnesses Marko
    Keymaster

    Pohovani kačkavalj (15min)
    Pohovani kackavalj
    Sastojci:
    1. 200g kačkavalja(ili dr. žuti sir)
    2. 1 jaje
    3. 60g prezle
    4. 2 kašike maslinovog ulja

    Uputstvo:
    1. Uključite rernu da se greje na 200°C.
    2. Isecite sir na male komade ili šnite.
    3. Umutite jaje u plitkoj činiji.
    4. U drugoj plitkoj činiji stavite hlebne mrvice.
    5. Uvaljajte svaki komad sira u umućeno jaje, zatim uvaljajte u hlebne mrvice tako da se ravnomerno prekrije.
    6. Na pleh obložen papirom za pečenje stavite pripremljeni sir.
    7. Pokapajte svaki komad sa malo maslinovog ulja.
    8. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni 10-12 minuta, ili dok sir ne postane zlatno smeđ i hrskav.

    Ovo je brz i ukusan recept sa visokim sadržajem proteina. Pohovani možete poslužiti sa medom ili tartar sosom kao predjelo ili grickalicu.

    Nutritivna vrednost na 100g:
    Kcal 417
    Proteini 21.2g
    Ugljeni hidrati 16g
    Masti 30g

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)

You must be logged in to reply to this topic.

en_USEnglish
Select an available coupon below